Stichting

Stichting ChessQueens

Op 3 december 2014 hebben Zhaoqin Peng, Tea Lanchava, Bianca de Jong-Muhren, Anne Haast en Lisa Schut, het toenmalige Nederlandse Olympiadeteam, de stichting ChessQueens opgericht met 2 doelen:

  • Het ondersteunen en stimuleren van het dames topschaak in Nederland
  • Het ondersteunen en stimuleren van het meisjes- en damesschaak in de breedte in Nederland

 

De eerste jaren heeft het eerstgenoemde doel de meeste aandacht gehad. De ChessQueens hebben ontzettend veel waardevolle steun van schaakliefhebbers en bedrijven gekregen waardoor deze doelstelling goed bereikt kon worden.

Medio 2018 hebben we de beslissing genomen de komende periode meer te focussen op het tweede genoemde doel. De eerste stappen zijn gezet door de succesvolle organisatie van het 1e ChessQueens meisjestoernooi in de Stal op de Kaag op 30 juni 2018. Een jaar later werd op 13 juli 2019 de tweede editie gehouden van het meisjestoernooi met nog meer deelneemsters! Op 14 juli 2020 was het tijd voor een derde ChessQueens meisjestoernooi. Ondanks dat we genoodzaakt waren om het toernooi online te houden, was het zeker weer een geslaagde editie. Uiteraard hopen we het meisjestoernooi nog vaak te kunnen organiseren.

Via onze social-mediakanalen en de kalender op onze website proberen we iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden van alle activiteiten. Neem gerust contact met ons op wanneer er vragen zijn.

In de tussentijd is de samenstelling van de ChessQueens enigszins gewijzigd. We zijn erg blij dat we sinds 26 januari 2019 nieuwe frisse energie in huis hebben kunnen halen met Iozefina Paulet en voormalig ChessPrincesses Maaike Keetman en Rosa Ratsma! Lisa Schut heeft de ChessQueens helaas verlaten. Na vijf jaar de rol van voorzitter te hebben vervuld, heeft Bianca de Jong-Muhren besloten om afscheid te nemen van de ChessQueens. Haar rol is vanaf december 2019 overgenomen door Anne Haast. Eind 2020 heeft Anna-Maja Kazarian zich bij de ChessQueens gevoegd. Dankzij haar ervaring als streamer, is begin 2021 de ChessQueens Show op Twitch van start gegaan. In diezelfde periode heeft Rosa het voorzitterschap van Anne overgenomen.

De huidige samenstelling van de ChessQueens.

Draagt u de ChessQueens en het Nederlandse dames- en meisjesschaak een warm hart toe? Kom dan naar één van onze evenementen, of doneer uw bijdrage direct aan de Stichting ChessQueens door middel van bordsponsoring. Wij danken u voor uw bijdrage, en hopen u binnenkort ergens in het land tegen te komen!

De Stichting ChessQueens

Kamer van Koophandel: 62033816
Vestigingsplaats: Hoofddorp
Voorzitter: Rosa Ratsma
Secretaris: Zhaoqin Peng
Penningmeester: Maaike Keetman
Bank: Knab
IBAN: NL78KNAB0283083301
BIC KNABNL2H