Chenwu en Wendy winnaars Grand Prix's

Na een strijd van acht weken heeft zondag Chenwu het Grand Prix toernooi t/m 12 op zijn naam geschreven. Wendy won de laatste speeldag al haar partijen en werd zo kampioen t/m 18 jaar. Lees verder voor het verslag en de eindstand!

SchaaKKasteeL & ChessQueens Grand Prix

Na 7 speeldagen had Chenwu al 31,5 punten behaald (gebaseerd op de beste 6 speeldagen) en was daarmee eigenlijk niet meer bij te halen. Ook deze ronde deed hij weer bovenin mee en werd daardoor terecht de winnaar van de SchaaKKasteeL Grand Prix. Knap gedaan van Chenwu!
De echte strijder van de dag was echter David! In de laatste ronde wist hij in het onderlinge duel Chenwu te verslaan en wist daarmee de speeldag met 6 uit 6 te winnen.

Hiermee kwam David na het missen van de eerste speeldag op een mooie score van 29 punten uit de beste 6 partijen en wist hiermee nipt tweede te worden in de totaalstand. Gefeliciteerd David!

Ook Marnik en Daniel stonden met 285 en 275 punten al hoog in het klassement en deden hun uiterste best om hun score te verbeteren. Daniel slaagde hierin door deze ronde samen met Thomas op 5 uit 6 te eindigen. Hierdoor eindigen ze allebei op 285 punten en worden plek 3 en 4 hiermee gedeeld.

Thomas deed goede zaken door in de vijfde partij Marnik te verslaan:

Marnik is net enthousiast voor de aanval gegaan met 14. b4 maar Thomas was erg scherp en reageerde met een tussenzet: 14… Pxf3+! Helaas moest Marnik terugslaan met de pion want na 15. Lxf3 hangt het paard op c4. Na het sterke schaakje 15..Dg5+ 16. Kh1 en 16..Lxa1 won zwart materiaal en uiteindelijk de partij.

Mede dankzij deze overwinning wist Thomas zijn uiteindelijke score op 25 punten te brengen wat hem een uiteindelijke zesde plaats in het klassement opleverde.

De top van het klassement wordt afgemaakt door Akshaj die ronde 3 en 4 oversloeg maar toch knap 27,5 punten wist te halen. De ChessQueens feliciteren alle prijswinnaars en bedanken hen voor hun vechtlust en mooie partijen!

De dames in deze groep streden niet minder hard en de onderlinge scores lagen hier erg dicht bij elkaar. Na ronde 7 had Luna met 22 punten een half puntje voorsprong op Eli Alia met vlak daaronder Chia-Yun Dagmar en Solène.

Uiteindelijk wisten deze dag 3 dames elk een mooie score van 4 punten te halen: Emma Elise en Eli Alia! Door in de beslissende laatste ronde Janice te verslaan wist Elia Alia op 22 punten in totaal te komen en werd hiermee gedeeld eerste samen met Luna. Gefeliciteerd met deze gedeelde overwinning meiden!

Eli Alia wist hier goed haar stukken te activeren: 30..Tdd2! Plotseling heeft wit problemen op de tweede rij. Na 31. g3 maakte ze het goed af: 31..Tg2+ 32. Kh1 Txh2+ 33. Kg1 Tbg2+ 34. Kf1 en 34..Ld3+ waarna het snel over was.

Janice bleef hierdoor op 3 punten steken maar wist daarmee haar totaalscore op 21 te brengen en hiermee de derde plaats te bemachtigen! Vlak daaronder volgt Chia-Yun met 20,5 en een vierde plaats. Door haar sterke score van 4 uit 6 wist Elise op 19,5 te komen en vijfde te eindigen. Op de gedeelde zesde en zevende plaats vinden we Dagmar en Solène waar de laatstgenoemde slechts 5 speeldagen meedeed maar toch 19 punten wist te halen.

We zagen volop vechtlust van alle meiden in deze groep en zijn heel benieuwd hoe ze het er volgende grand prix vanaf zullen brengen!

6: Dagmar & Solène

Van harte gefeliciteerd! We nemen contact met jullie op om de prijzen te overhandigen.

Corry Vreeken & ChessQueens Grand Prix

Ook in deze groep was de winnaar al vrijwel zeker: Wendy had al 29,5 punten en stond hiermee 2 punten voor op Linda en 3,5 punten voor op Tobias. Ze liet echter niets aan het toeval over en was oppermachtig deze dag door al haar partijen te winnen! Hiermee werd Wendy overtuigend kampioen van de Corry Vreeken Grand Prix. Van harte gefeliciteerd Wendy! <br><br>In de vijfde ronde was ze erg alert tegen Linda:<br>

Linda heeft net de pion op c5 aangevallen met 11..Pe4. Deze pion kan je natuurlijk dekken met 12. Le3 maar Wendy zag iets sterkers: 12. Txe4! Maakt handig gebruik van de penning. De variant eindigt hier niet gelijk: 12..dxe4 13. Dxd7 Tad8! En als wit niet uitkijkt gaat het mat achter de paaltjes! Wendy zag dit ook en speelde rustig 14. Dxd8 Txd8 15. Pfd2 waarna het mat verhinderd was en wit een extra stuk heeft en de partij won.

Op een ongedeelde tweede plaats van de speeldag vinden we Julian die met 4,5 uit 6 zijn beste resultaat van de hele grand prix neerzette. Hij liet in ronde 5 zien goed eindspelinzicht te hebben:

Pionneneindspelen zijn altijd lastig maar Julian had het goed gezien: het eindspel na 39. Txb5+ wint. Na 39..Kxb5 40. Kg4 liep de koning naar g6 won de h-pion en wit won de partij. Hierdoor kwam Julian op een totaalscore van 20 punten wat hem een vijfde plek in het algemeen klassement opleverde. Mooi gedaan!

Daaronder eindigden een aantal spelers op 4 uit 6: Linda Tobias Rolinde Leon en Wouter. Hiermee eindigde Linda op de tweede plek in het totaalklassement. De partij tussen Linda en Tobias was erg spannend:

Na een wild middenspel is er het volgende bijzondere eindspel ontstaan. Linda pakte haar kans: 43..g3! Na 44. Txe3 g2 45. Tg3 lijkt wit het onder controle te hebben maar zwart speelde 45..Tf1+! Waarna de partij over was. Gefeliciteerd Linda!

Tobias kon echter ook niet ontevreden zijn want hij eindigde op de derde plaats en hiermee een eerste plaats in het algemene klassement. Daar eindigde op de tweede plaats met 24,5 punten Chenwu die elke week zowel in de ochtend als in de middag meespeelde! Zulke inzet bewonderen we zeer!
De top 3 wordt gecompleteerd door Nestor die vorige ronde een sterke 5 uit 6 haalde en uiteindelijk op 23 punten uit kwam. Op de vierde plaats eindigde Wouter met 22 punten vijfde Julian zoals al eerder genoemd en de zesde plaats was voor David die net als Chenwu ook in de SchaaKKasteeL grand prix sterk speelde. Gefeliciteerd allemaal!

Eveneens op 24,5 vinden we twee dames die hiermee derde en vierde zijn: Rolinde en Jule! De vijfde en zesde plaats worden eveneens gedeeld hier door Javeria en Nirupa. Het was erg mooi om te zien hoe goed de dames in deze groep het deden!

6: David

Goed gedaan, gefeliciteerd! We nemen contact met jullie op om de prijzen te overhandigen.

Koning(inn)en van de speeldag
Op deze laatste speeldag willen we graag deelnemers die elke dag meededen, maar net aan buiten de prijzen vielen, in het zonnetje zetten! Voor de SchaaKKasteeL grand prix zijn dit: Liam (die een mooie 7e plek totaal behaalde) en in de laatste ronde in stijl afsloot:

De volgende is Emma die knap als sterkste meisje eindigde op de dag met 4 uit 6. Ook willen we Tieme Aariyan Madhu en Haarshith Madhu uitroepen als koningen voor hun strijdlust elke week!

In de Corry Vreeken grand prix hebben we ook een koning die elke keer meedeed: Matthijs!

We hebben genoten van al jullie partijen en hopelijk zien we jullie volgende grand prix reeks weer!