ChessQueens bij jubileumtoernooi SV Spijkenisse

Op zaterdag 6 april kwamen ruim 150 schakers bijeen in De Boekenberg bij Schaakvereniging Spijkenisse om daar deel te nemen aan de 25e editie van het J. de Kluyver Jeugdschaaktoernooi en de 16e editie van het Forum Invitatietoernooi.

Dit jaar was het extra speciaal, omdat het nu een jubileum betrof. Vanwege dit jubileumtoernooi werden een aantal extra activiteiten georganiseerd.

De ChessQueens waren uitgenodigd om mee te schaken in het Forum Invitatietoernooi. Tijdens de lunch werden deze ChessQueens uitgedaagd door een SV-Spijkenisse team in een snel-schaakmatch en heeft WGM Bianca de Jong-Muhren een workshop gegeven aan ouders en begeleiders, waarna zij ’s middags aan de bak kon met een aanschuif-simultaan. Erika Sziva was met een uitgebreide stand van haar Schaakwinkel ’De Beste Zet aanwezig.

Of het door de aanwezigheid van de ChessQueens kwam of niet, er waren dit jaar meer meisjes dan bij de vorige edities, 33 schaaksters, ruim 20%. Zij deden het ook allemaal zeer goed.

Al 25 jaar organiseert Schaakvereniging Spijkenisse dit toernooi en de laatste zes jaar kon dit op onze eigen clublocatie, Bibliotheek De Boekenberg, worden gedaan. Een prachtige locatie waar we gebruik konden maken van drie schaakruimten, het auditorium, de clubruimte en het buitengebied. Dat was alleen mogelijk door de goede samenwerking met de Bibliotheek, de Gemeente en de Marktmeester. Organisaties en mensen die alle jaren dat we in de Boekenberg zitten op een zeer positieve manier hebben meegewerkt aan het slagen van het toernooi.

Lees het hele verslag op de toernooi website

Het was een gezellige en geslaagde dag!

 

Lunchmatch ChessQueens - SV Spijkenisse

 

 

Workshop Bianca

 

 

Workshop Bianca (2)

 

 

Simultaan Bianca

Gepubliceerd op: 15-04-19