ChessQueens bij schoolschaken Almere

Afgelopen zaterdag 23 maart vond het grootste schoolschaaktoernooi van Nederland plaats in de Topsporthal van Almere. Er kwamen liefst 103 teams en 466 kinderen o.a. veel meisjes voor het Almeers kampioenschap voor basisscholen.


Stichting ChessQueens wilt de kans om het meisjes- en vrouwenschaak te promoten niet missen. ChessQueen Peng opende het toernooi met een zet op het schaakbord van Nora, één van de jongste talenten van stichting schaakschool Almere. Gedurende het hele toernooi liet Peng zich uitdagen voor een potje schaak door alle jonge talenten die het tegen haar durven op te nemen. Ook wedhouder Jerzy Soetekouw, die ooit zelf had meegedaan aan het toernooi, daagde Peng uit. Ondanks het verlies, was hij blij dat hij tegen een grootmeester mocht schaken.


Het toernooi was gewonnen door de International Primary School en wedhouder Jerzy Soetekouw deelde de beker uit. Het was een super succesvol toernooi dankzij veel vrijwilligers uit Stichting Schoolschaak, schaakvereniging Almere en schaakbond Groot Amsterdam.Het grondige verslag.


Het was een ook leuke dag voor de ChessQueens en de schaakmeisjes. Er werd nog nooit zo veel flyers van het ChessQueens Meisjestoernooi gedeeld. Het toernooi wordt gehouden op zaterdag 13 juli 2019. De ChessQueens kijken uit naar het toernooi met de schaakmeisje uit Almere!


Met dank aan André Klaren voor de leuke fotos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd op: 26-03-19