Nederlandse delegatie klaar voor de start in Chennai

Deze week gaat in het zuiden van India de 44e Schaakolympiade van start. Onder toeziend oog van coach Jan Smeets zullen Anish Giri, Jorden van Foreest, Erwin l'Ami, Benjamin Bok en Max Warmerdam uitkomen in de Open categorie. Het damesteam bestaat uit de zeer ervaren Zhaoqin Peng (haar 16e olympiade!) en Tea Lanchava (11e olympiade). Rosa Ratsma en debutanten Eline Roebers en Machteld van Foreest maken het team, dat wordt begeleid door Jeroen Bosch, compleet. 

De reis was, zeker voor onze jongedame uit Groningen, van lange duur, maar verliep voorspoedig. Nadat een serieuze poging om een paspoort te verliezen in de grond werd gewerkt zijn alle Nederlandse spelers, inclusief hun bezittingen, in Chennai aangekomen. Hier kon nog even worden bijgekomen voor het toernooi vrijdag van start zal gaan. Slaaprecords werden gevestigd en in het zwembad werd tevergeefs verkoeling gezocht. Verkoeling kon wel worden gevonden in de tafeltennisruime, waar onze jongste dames hun talent nog bescheiden voor later in het toernooi besloten te bewaren.

Morgen (vrijdag) zal de eerste ronde plaatsvinden. De rondes starten om 11:30 Nederlandse tijd en zijn hier live te volgen. 

 

Gepubliceerd op: 28-07-22