Grand Prix is weer gestart!

Op zondag 16 mei is een nieuwe Grand Prix gestart. Heb je per ongeluk de eerste ronde gemist? Geen probleem! Er worden in totaal zes ronden gespeeld en vijf daarvan tellen mee voor de eindstand. Daarnaast zijn er per speeldag ook prijzen te verdienen namelijk een leuke cadeaubon die je bij De Beste Zet kunt gebruiken. Laten we eens kijken wat er in de eerste ronde allemaal is gebeurd.

SchaaKKasteeL & ChessQueens online jeugd Grand Prix
De kersverse kampioen van het NK D online Chenwu wist ook bij de eerste ronde van deze Grand Prix toe te slaan. Hij moest slechts een halfje afstaan en eindigde dus met een mooie score van 55 uit 6. Marnik en Luna zaten hem op de hielen met een score van 5 uit 6.

In de vierde ronde ontstond een spannende stelling tussen Akshaj en Chenwu. Hoe zou jij verder gaan met zwart?

Spektakelprijs
In deze ronde gaat de spektakelprijs naar Eli Alia en Mees. Zij hebben allebei mooie tactiek toegepast die toevallig beide te maken hadden met een penning. Zie jij welke zet ze gespeeld hebben?

De eindstand en partijen van de eerste speeldag zijn te vinden op chess.com.

Corry Vreeken & ChessQueens online jeugd Grand Prix
In deze groep werd de eerste plaats gedeeld door Nestor en David. Toevallig verloren ze beide in ronde 2 van de nummers 3 en 4 (Saad en Rolinde) en kwamen daardoor allebei op 5 uit 6 uit. In de top 5 werd niet aan remises gedaan en met 4 uit 6 kwamen Saad Rolinde en Jule op de 3-5 plaats uit.

In ronde 4 speelde Nestor tegen Rolinde en leek Rolinde net een interessante variant in te zijn gegaan. Maar daar maakte Nestor verandering in met een sterke voortzetting. Zie jij welke?

In ronde 4 had ook David een mooie zet in zijn partij tegen Saad. Zie jij wat je moet doen met zwart aan zet?

De spektakelprijs gaat naar Rolinde en Julian. Bij Rolinde voor de mooie manier waarop zij het eindspel van paard tegen loper won en bij Julian voor zijn mooie idee om de aanval voort te zetten. Zie jij hoe ze dat deden?