Jubileumfeest 5 jaar ChessQueens

Op zondag 8 december vierden de ChessQueens hun jubileumfeest. Dit feest vond plaats in het Denksportcentrum in Amersfoort en we nemen jullie graag mee naar de gebeurtenissen van deze feestelijke dag.

De ochtend stond in het teken van de jeugd. Diverse meisjes hadden zich opgegeven voor een training van één van de ChessQueens. Bij het aanmelden ontvingen zij meteen een aandenken aan de ChessQueens: een dobbelsteen. Een aantal gingen vrijwel meteen fanatiek aan de slag met een partij dobbelschaak.

De groepen voor de training waren ingedeeld en na een kort kennismakingsspel kon de training starten. Niet geheel toevallig hadden de trainingen een gezamenlijk onderwerp: de dame. Waar in de ene groep aan de slag werd gegaan met pittige dame-eindspelen, werd in de andere groep meer focus gelegd op de samenwerking met de dame bij het mat zetten.


Na dat harde werken was het tijd voor de lunch. Dit gebeurde gezellig met een grote groep, aangezien andere dames ook aansloten voor het middagprogramma. Het was mooi om te zien dat er onderling gekletst werd en dat het schaakbord ook tijdens de lunch erbij gepakt werd.


In de middag waren er zowel activiteiten voor de jeugd als een vierkamp voor alle dames. De jeugd begon met een simultaan tegen Maaike. Er werd goed de tijd genomen om over de zetten na te denken en dat maakte dat Maaike goed op moest letten.


Na deze simultaan was het tijd voor een quiz met quizmaster Bianca. Hierbij kwamen allerlei wetenswaardigheden van de ChessQueens van de afgelopen 5 jaar langs. Niet alleen de meiden bleken goed op de hoogte te zijn, ook een aantal ouders deden erg fanatiek mee.
Ondertussen werd er door de dames fanatiek gestreden in de vierkampen en werd uiteraard ook bijgepraat. Eén van de aanwezige vaders zag het ook wel zitten om deel te nemen en had speciaal een jurk en pruik aangetrokken om mee te kunnen doen. Daar konden de ChessQueens uiteraard geen nee tegen zeggen en er werd daarnaast zelfs ook een ‘vader-vierkamp’ samengesteld. Die werd later nog verder uitgebreid met meer mensen die graag wat partijen wilden spelen. Mensen die later aansloten pakten er zelf een klok bij om te kunnen snelschaken. Kortom, een goede sfeer waar sportief gestreden werd.


Ondertussen waren ook de borrelgasten binnen gekomen en werd het tijd om onder het genot van een stukje taart naar de terugblik op 5 jaar ChessQueens te luisteren die Peng voorbereid had. Er werd aandachtig geluisterd en deze prachtige dag werd afgesloten met een leuke borrel. Wij bedanken iedereen die er samen met ons een mooie dag van heeft gemaakt! Ook zijn wij dankbaar voor alle steun die wij in deze 5 jaar hebben mogen ontvangen en kijken we uit naar een mooie toekomst!

Gepubliceerd op: 30-12-19