Mooie matten in ronde drie van de Grand Prix

Alles stond weer klaar voor een boel spannende partijen tijdens de derde speeldag van de Grand Prix. Zin in wat leuke matjes? Lees dan snel verder!
 

SchaaKKasteeL Grand Prix

Dat het deze ronde erg spannend was bleek wel uit de eindstand waarin te zien is dat de eerste plek door vier deelnemers is gedeeld. Ze sparen elkaar niet met een remise en dat is erg mooi om te zien. Alle vier liepen ze ergens tegen een nederlaag aan.

Een van de winnaars was David en die begon het toernooi met een mooie truc. Kun jij die ook vinden?


 


Wat speelde David in deze stelling met wit?

Ook bij de meiden werd er hard gestreden om de eerste plaats. Daar eindigden Vicky Chia-Yun Elia Alia en Laura allemaal op 4 punten. Daarbij is het mooi om te zien dat Vicky voor de eerste keer meedeed en een Australisch vlaggetje aan de eindstand toevoegde!

Koningin van de speeldag
Catootje is uitgeroepen tot de koningin van de derde speeldag! In ronde 5 wist ze haar tegenstander op een fraaie manier mat te zetten in slechts 9 zetten. Gefeliciteerd Catootje!

 

 


Hoe kun je hier met wit mat geven?
De tussenstand na drie ronden:

 

 

 

Corry Vreeken online jeugd Grand Prix

Ook bij de derde ronde zijn het de meiden die de lijst aanvoeren! Deze keer delen Wendy en Jule samen de eerste plek. Toch hebben deze dames niet tegen elkaar gespeeld maar dat zal een volgende ronde vast wel anders zijn! Op een ongedeeld derde plek is Linda terug te vinden. Daarna komen we ook jongens tegen in de eindstand. Die zullen vast revanche willen nemen bij de vierde ronde!<br><br>Verder viel Cas deze ronde op. Hij wist namelijk in twee ronden zijn tegenstander in 8 zetten mat te zetten! Met zwart! Die matjes willen we natuurlijk delen met jullie.

 

 

 

Hoe wist Cas hier mat te geven?

 

Hoe wist Cas hier mat te geven?

Koningin van de speeldag
Laura is uitgeroepen tot de koningin van de derde speeldag! Zij gaf de moed niet op en wist in de laatste ronde een mooi mat op het bord te zetten. Zoek jij mee?

 


Hoe kun je hier met zwart het snelst mat geven?

De tussenstand na drie ronden:

Gepubliceerd op: 22-03-21