Nieuwe winnaars bij derde ronde Grand Prix

Bij de derde ronde waren er twee nieuwe winnaars bovenaan de ranglijst te vinden: Daniel en Linda! Laten we eens gaan kijken wat er tijdens deze derde ronde allemaal gebeurd is.

SchaaKKasteeL & ChessQueens online jeugd Grand Prix
Daniel wist niet zomaar te winnen hij wist maar liefst 6 uit 6 te halen! Hij werd op de hielen gezeten door Parsa en daarna waren er nog een hoop die de dag afsloten met 4 uit 6.

Het is mooi om te zien dat Daniel graag op de koning van de tegenstander af lijkt te gaan. Af en toe lijkt de tegenstander te ontsnappen maar tijdens deze ronde wist hij de koning dan toch nog mat te zetten. In de vierder ronde dacht Kuokuo een penning neer te zetten maar die bleek toch niet zo handig. Zie jij waarom?

 

De spektakelprijs van deze ronde gaat naar Dagmar en Raghav.

Dagmar wist in de derde ronde al haar stukken goed te ontwikkelen en wist in onderstaande stelling toe te slaan. Hoe deed ze dat?

 

Raghav wist in ronde vier een goede stelling te bereiken en kwam toen met een mooi idee om de zwarte koning verder te belagen. Zie jij welk idee dat zou kunnen zijn?
 

 

 

De tussenstand is:


Corry Vreeken & ChessQueens online jeugd Grand Prix
In deze groep wist Linda de overwinning op haar naam te schrijven met 55 uit 6! De top 3 werd compleet gemaakt door Nestor met 5 punten en Rolinde met 45 punten.

In ronde 4 wist Linda sterk verder te gaan in onderstaande stelling tegen Tobias. Hoe deed ze dat?
 

 

 

De spektakelprijs van deze ronde gaat naar Rolinde en Julian.

In ronde 4 leek de opening niet helemaal volgens plan te gaan voor Rolinde en haar koning kwam al vrij vroeg in de partij onveilig te staan. Toch wist ze met knap verdedigingswerk haar stelling weer helemaal op orde te krijgen en later ook de partij te winnen. Wat zou jij in onderstaande stelling doen?
 

 


Julian wist tijdens deze derde speeldag erg vaak tactisch toe te slaan. Zoeken jullie mee naar de beste zet?

 

 

 

 

 

 

 

 

De tussenstand is:

Gepubliceerd op: 31-05-21