Oud wereldkampioen op het Meisjestoernooi!

Zhu Chen, FIDE (wereldschaakbond) penningmeester en voormalig wereldkampioen vrouwen gaat het 2e ChessQueens Meisjestoernooi bezoeken en prijzen uitreiken! Ze kan vast onze schakende meisjes enthousiast maken voor het schaken! Wil je haar ontmoeten of haar handtekening vragen? Kom op 13 juli naar Kaageiland!


Zhu Chen, geboren in 1976 is een Chinese grootmeester. In 1988 won ze in Roemenië de wereldtitel voor meisjes onder de 12. Daarmee was ze de eerste Chinese speler ooit die een internationaal schaaktoernooi won. In 1994 en 1996 werd ze wereldkampioen bij de meisjes tot 20 jaar. Jarenlang was ze een vaste kracht van het Chinese vrouwenteam en tijdens de Schaakolympiade te Istanbul in 2000 won ze met China goud. In 2001 werd ze wereldkampioen bij de vrouwen door de Russische Aleksandra Kostenjoek in het State Kremlin Palace in Moskou met 5 - 3 te verslaan.


Zhu Chen is getrouwd met grootmeester Mohamad Al-Modiahki uit Qatar en sinds 2006 vertegenwoordigt ze het Qatar nationale team.
Vorig jaar in Batumi is Arkady Dvorkovich uit Rusland door de gedelegeerden van de werldschaakbond gekozen tot president van de FIDE en Zhu Chen werd als zijn teamgenote van de verkiezing de nieuwe penningmeester!

Peng, Zhu Chen en Liang Zhihua, internationaal arbiter op 2010 Olympiade in Khanty Mansys

Familie Zhu Chen tijdens 2014 Olympiade in Thromso, Norwegen

 

 

2018 Olympiade, Batumi, Georgie

Gepubliceerd op: 14-06-19