Tea geeft schaakworkshop in Friesland

Op 16 februari was Tea te gast in het Friese dorpje Molkwerum met nog geen 500 inwoners , (ja ja de ChessQueens komen ook overal om schaken bij kinderen te stimuleren) om hoogbegaafde kinderen een leuke schaakdag te bezorgen. Zij gaf op die dag twee sessies van een lezing/training.

Er waren niet alleen kinderen, maar ook ouders aanwezig en zij luisterden met veel aandacht om vervolgens later thuis zelf de kinderen beter te kunnen ondersteunen en mee te leven in hun interesse en liefde voor het schaakspel.
De aanwezige kinderen hielden hun aandacht er, erg knap, heel lang bij en het was mooi om te zien hoe zij gezamenlijk antwoorden en oplossingen gaven op de door Tea voorgehouden stellingen en spelsituaties. Het was ook een zeer mooie en zonnige dag en in de pauzes met limonade, koek en snoepjes was er ook nog even tijd om buiten de koppies leeg te maken in de speeltuin van de school.

Pharos, een landelijke vereniging van ouders van hoogbegaafde kinderen, en specifiek de afdeling Friesland, nam het initiatief om de kinderen samen met hun ouders de mogelijkheid te geven tot het bijwonen van deze dag. Waarvoor de Stichting Chessqueens hen hartelijk bedankt.

 

 

 

 

Gepubliceerd op: 02-03-19