Tea traint met KC en Loek van Wely

Afgelopen weekend hebben de ChessQueens het op de training moeten doen zonder Tea, die ergens anders schaakactiviteiten had.

Zij was bezig met een alternatief schaakprogramma, het zogeheten traditionele “Schoorlweekend” stond op de agenda en zij ging samen met schaakvrienden van haar KNSB competitie club de Kennemer Combinatie naar Schoorl voor een gezellig weekend schaakgerelateerde activiteiten.

Op de agenda stonden veel gezellige maar ook schaaktechnisch nuttige activiteiten. Een midagje schaaktraining werd gegeven door sterke teamgenoten zoals Wouter Spoelman, Ali Bitalzadeh en Christov Kleijn. Maar natuurlijk was er ook ruimte voor gezellige varianten van het schaakspel; Fischer random, doorgeefschaak, schaakquiz en het ‘Hands & Brains’ toernooi wisselden elkaar af.

Voor degenen die het laatstgenoemde spel nooit gespeeld hebben het gaat als volgt: er wordt geschaakt in paren maar op 1 schaakbord. 1 speler is de “Brain” en de andere is de “Hands” ( dit wisselt elke ronde ). De rol van de “Brain” is om tegen de “Hands” te zeggen met welk stuk hij moet zetten, echter alleen het stuk wordt genoemd maar niet het veld. Vervolgens moet “Hands” uitvogelen waar bijvoorbeeld het paard heen kan en welk veld het ‘’Brain’’ bedoelde.

De paren werden samengesteld met wisselende ELO sterktes wat tot hilarische taferelen leidde; bijvoorbeeld als de sterkere speler de rol van Hands had en graag even een stuk wilde winnen met de dame, moest het Brain natuurlijk wel ‘dame’ zeggen, wat vaak niet gebeurde, waardoor een teleurgestelde Hands bijvoorbeeld het paard moest verzetten. Loek van Wely die als eregast en schaakclubvriend aanwezig was moest natuurlijk ook aan deze grappige momenten geloven.

Kortom een heel gezellig en tegelijk vooral ook nuttig weekend om op terug te kijken en een hartelijk aanbevolen activiteiten weekend voor teambuilding.

Hierbij natuurlijk ook een paar sfeerbeelden op de foto’s.
 

 

 

 

Gepubliceerd op: 24-02-15