Trainen met ChessQueens

Op woensdagavond 11 februari en 11 maart werd in Landgraaf flink getraind. Na even tactisch opwarmen werd verder gegaan met middenspel stellingen. Tijdens de eerste training werd verder ingegaan op de geïsoleerde pion, terwijl tijdens de tweede training verschillende middenspelen aan bod kwamen. Aan de Limburgse schakers de opdracht om een klein plan te vinden om de stelling te verbeteren. Er werd druk overlegd binnen de groepjes en er kwamen veel ideeën naar boven!

Op zaterdagmiddag 14 maart was het tijd om in Sittard aan de slag te gaan. Ook hier was het eerst even opwarmen met tactiek om vervolgens door te gaan met het thema toegang. Het slopen van de koningsstellling beviel ze wel! Daarna kwam het thema tussenzet aan bod, waarbij verschillende toepassingen van de tussenzet werden bekeken. Na hard werken werd nog even rustig nagepraat en was de gezellige middag al weer om!

Hieronder een korte impressie door middel van een aantal foto′s:
 

Oplossen maar!


 

Druk overleg 

Een quiz hoort er natuurlijk ook bij!


 

Hard werken!


 

Nog even samen op de fotoNaast een veld op het zilveren bord werd bij schaakvereniging GESS nog even gesnelschaakt na afloop en ook op die manier worden de ChessQueens gesteund, bedankt!

Tot slot nog een kort interview over het BPB Limburg Open.

Gepubliceerd op: 16-03-15