Tweede Speeldag Grand Prix

Na een succesvolle eerste dag werd op 14 maart de tweede ronde van de Grand Prixs gehouden. Zoals aangegeven in het vorige verslag is besloten om de toernooien iets korter te laten duren en werden er ditmaal 6 partijen gespeeld. Hier lees je hoe dat verliep!

SchaaKKasteeL Grand Prix

In ronde een waren er iets meer dan 40 deelnemers maar dit waren er nu zelfs 46! We vinden het erg leuk om te zien hoe meer en meer jeugdige schakers de Grand Prix weten te vinden. Ook als je de eerste twee keer gemist hebt kun je nog steeds meedoen en zelfs voor de prijzen meespelen want de beste 6 (van de maximaal 8) resultaten tellen uiteindelijk!

Na een sterke prestatie in ronde 1 wist Akshaj wederom indruk te maken en met 55 uit 6 won hij deze ronde! Alleen Thomas wist hem in de vierde partij op remise te houden en hij werd daarmee uiteindelijk vijfde.

Op de tweede tot vierde plek is een drietal met 5 uit 6 waaronder twee deelnemers die vorige ronde er nog niet bij waren: Parsa en Achyuth! Zij doen hierdoor volop mee voor de prijzen.

Onderstaand fragment is uit de derde partij waarin Akshaj net iets alerter was dan Roy die het met 4 punten ook goed deed.

 


Na een series van slagzetten waarin de evaluatie op en neer ging sloeg Roy met zijn paard een stuk terug op f4. Wat had Akshaj als antwoord klaar liggen?

Vlak daaronder wisten Luna en nieuwkomer Solène eveneens een mooie score van 4 uit 6 te halen en samen met Emma en Frederieke strijden zij om de damesprijzen met Dagmar en Eli Alia vlak achter zich.

Koningin van de speeldag:
Dit keer is Luna onze koningin t/m 12 jaar! In de laatste partij van de ochtend was zij nog volop energie en speelde ze een mooie positionele partij tegen Bozorgmehr. Hiermee wist ze een pion te winnen en speelde ze het eindspel ondanks de weinige tijd knap uit door op het eind een dame te halen.

Zulke techniek belooft veel voor de toekomst! Gefeliciteerd Luna!

 

 

De pionnen lijken voor nu afgestopt. Hoe wist Luna toch vooruitgang te boeken?


De tussenstand na twee rondes is nu als volgt:

 

 

Corry Vreeken Online Jeugd Grand Prix


Ook het aantal deelnemers bij de Grand Prix t/m 18 jaar was gestegen ten opzichte van de week ervoor en was zelfs bijna verdubbeld! Net als vorige week wist er wederom een dame te winnen in deze categorie en die eer was aan Rolinde die het bij vorige Grand Prixs ook goed deed. <br><br>Ook zij hoefde slechts een halfje af te staan tegen David die deze ronde voor het eerste mee deed. In ronde 3 had Rens eerst de overhand maar wist Rolinde handig toe te slaan toen een kans zich voordeed.

 

 

 

Rens heeft net Tdg1 gespeeld, en betrekt hierbij een extra stuk in de aanval. Hoe wist Rolinde hier het tij te keren?
Haar eindspeloverwinning in ronde 4 samen met een aantal andere partijen werden tevens becommentarieerd door Anna-Maja op haar Twitch kanaal!


Op de tweede plaats met 4,5 punten eindigde Tobias die hierdoor Chenwu (met 4 punten) bijhaalt en samen de leiding heeft bij het algemene klassement. Echter wisten Wendy Linda en de koningin van vorige week Jule ook 4 punten te halen en zijn het hier de dames die aan de leiding gaan.

Meerdere koninginnen voor de koning van de speeldag
Ook onder 18 was ons oog gevallen op iemand die graag koninginnen haalt! In ronde 5 haalde Nander er zelfs twee, en in ronde 6 nog een! Maar bovenal bewonderen wij de vechtlust van Nander, die ondanks drie nederlagen in de eerste paar partijen, het niet opgaf en daarna de overige drie overtuigend wist te winnen! Zo zien we het graag!

Door een miscommunicatie werd deze jongeman eerder uitgeroepen tot ‘koningin van de speeldag’. Dit was niet de bedoeling maar doet natuurlijk niet af aan Nander zijn mooie prestatie van zondag. Daarom hebben we dit keer voor de verandering een koning t/m 18 jaar. Ga zo door Nander!

 

 


De mooie eindstelling van Nander tegen Laura in ronde 5.

Gepubliceerd op: 16-03-21