CHESS  QUEENS

 

Tea Lanchava

Titel:
Internationaal Meester (IM)

Woonplaats:
Amersfoort

Geboren:
1974, Kutaisi (Georgië, Sovjet Unie)

Hoogtepunten van mijn carrière:

Mijn beste partij ooit:
Tea Lanchava - Bas van de Lijn, Den Haag 2002

Mijn grootste voorbeelden:
GM Mikhail Tal & GM Tigran Petrosjan

Mijn sterkste punten:
Toegewijd, scherp en fantasierijk op het schaakboord, enthousiast. Goede basis uit de Russische schaakschool.

Mijn ambities voor de komende jaren:

Mijn ambities voor het damesteam:
Ik hoop Dames schaak in algemeen te promoten in Nederland en daarbuiten. Sponsoren aanwenden om de trainingen en begeleiding van het nationale damesteam te ondersteunen.
Wij willen sterke voorbeelden worden voor jonge meisjes en hen aanmoedigen om te gaan schaken en te blijven schaken. De buitenwereld laten zien dat schaken echt cool kan zijn en mensen met doorslaggevende functies zoals in onderwijs en in het bedrijfsleven te attenderen op de voordelen en bijzondere skills van schakers.

Over mezelf:
Ik woon samen met Marco in Amersfoort. Mijn zoon van 18 studeert aan de Universiteit van Groningen. Hij is een enthousiast clubschaker.
Sinds 2006 schaak ik niet meer fulltime en heb de overstap gemaakt naar de financiële (beleggings-) wereld en heb een eigen bedrijf, TLCS Advisors. TLCS Advisors is een platform voor ondernemingen die willen investeren in Rusland en Centraal Azië. Ook bied ik mijn diensten aan lokale partijen daar die omgekeerd juist hier willen investeren. Aansluitend ben ik met mijn zakenpartners portfoliomanager/adviseur van in Luxemburg genoteerde belegginsfondsen.

Mijn hobby′s:
Muziek, reizen, dansen, koken en psychologie.

Ik ben beschikbaar voor: