CHESS  QUEENS

 

ChessQueensNL bij teamcompetitie t/m 14 jaar

donderdag 9 juli 2020
Sluit aan bij ChessQueensNL en doe mee aan het ARENA toernooi van de teamcompetitie tot en met 14 jaar! Op donderdag 16 juli wordt van 18.30-20.00 uur gespeeld met een speeltempo van 10+2. Laten we strijden voor Nederland!

Dit is de link naar het toernooi. Via deze link kun je aanmelden bij het ChessQueensNL team. Als je aanmelding gelukt is, kun je het toernooi zien staan en kun je op de toernooipagina op "Neem deel" klikken.

Spelregels van het ARENA-toernooi:
- Het toernooi start om 18.30 uur en het speeltempo is 10 minuten per persoon per partij met 2 seconden increment. Er is geen maximum aantal spelers per team. Je kunt tegen iedereen van een ander team ingedeeld worden. Zodra de partij klaar is, druk je op de "Terug naar het toernooi" button en gaat het programma de tegenstander vinden voor je die klaar is om een volgende partij te spelen. Als je even pauze wil, kun je op de knop "Pauze" klikken.

- Als de totale tijd op is (je ziet de klok op het scherm aftellen), dan worden de punten van de top 6 speelsters opgeteld. Alleen die top 6 telt mee voor het eindresultaat. Tussendoor als je klaar bent met je partij kun je op je scherm de tussenstand van de teams zien.

- In de ARENA telt een ander puntentellingssysteem dan bij reguliere schaakpartijen. Voor een winstpartij krijg je 2 punten, voor een remise 1 punt en bij verlies krijg je 0 punten. Als je twee partijen achter elkaar hebt gewonnen, is iedere volgende partij dubbele punten waard tot je verliest.

Een aantal belangrijke huisregels van ChessQueensNL bij online spelen:
- Ik speel eerlijk: ik gebruik geen hulp van anderen, boeken of de engine.
- Ik laat de tijd niet opzettelijk tot nul gaan in een verloren stelling.
- Als mijn voorstel voor remise wordt afgewezen, herhaal ik het niet totdat de stelling duidelijk is veranderd.
- Ik blijf beleefd en respectvol in de chat.
- Als ik twijfel of een tegenstander zich aan bovenstaande regels houdt, dan neem ik contact op met de ChessQueens (info@chessqueens.nl)

Mocht je tijdens het toernooi op een manier problemen ervaren, laat het dan ook aan ons weten! Uiteraard proberen wij dan zo goed mogelijk te helpen. Hopelijk kom je ook bij ons team en ga je de strijd aan!