CHESS  QUEENS

 

Grand Prix gaat weer starten!

zondag 28 februari 2021
Op zondag 7 maart zal de Grand Prix weer van start gaan! Hieronder is alle informatie over de Grand Prix te vinden. Er zijn een aantal wijzigingen ten opzichte van eerder georganiseerde Grand Prix toernooien. Mochten er nog vragen zijn, stuur dan een mailtje naar info@chessqueens.nl.

Algemene informatie
De Grand Prix zal bestaan uit acht zondagen waarop gespeeld wordt met het tempo 5 minuten + 3 seconden per zet. Per speeldag worden er 6 rondes gespeeld, goed voor anderhalf à twee uur schaken. Alle jeugdspelers zijn welkom. Het totaalklassement wordt opgesteld aan de hand van de gescoorde punten in de toernooien (1 punt voor een winstpartij en 0,5 punt voor remise). Alle gescoorde punten uit de beste zes toernooien van een speler worden bij elkaar opgeteld en op basis van deze score wordt de eindklassering opgesteld. Wie uiteindelijk de meeste punten heeft, wint! Het is niet verplicht om aan elk toernooi mee te doen.

De stichting ChessQueens vindt het belangrijk om schakende meiden te stimuleren. We hebben daarom een gegarandeerd prijzenfonds voor meiden en een aantal extra prijzen die al tijdens de Grand Prix worden uitgereikt. Hierbij kun je denken aan een prijsje wanneer je een mooie partij hebt gespeeld of bijvoorbeeld een geweldige truc hebt uitgevoerd. Voor andere deelnemers zijn er ook mooie prijzen te winnen. Zij strijden mee voor een apart prijzenfonds.

Je kunt aanmelden met behulp van het aanmeldformulier. Vervolgens zal je binnen enkele dagen een uitnodiging op chess.com ontvangen voor de toernooigroep(en). Nadat je die uitnodiging hebt geaccepteerd, kun je met de Grand Prix mee doen.

Let op: Valsspelen op wat voor manier dan ook is niet toegestaan! We maken gebruik van een geautomatiseerde analyse van chess.com en zullen waar nodig ook zelf het partijmateriaal bekijken.

Het SchaaKKasteeL & ChessQueens Online Jeugd Grand Prix (t/m 12 jaar)
De stichting ChessQueens laat graag weten dat stichting Het SchaaKKasteeL de sponsor is van de Grand Prix voor spelers t/m 12 jaar. Wij zijn erg blij met hun steun en hopen dat veel kinderen mee gaan doen!

Het toernooi zal op zondag beginnen om 10:00 uur. Je mag meespelen als je op 7 maart 12 jaar of jonger bent. Hieronder is een overzicht van het prijzenfonds te vinden. Meisjes kunnen enkel prijzen winnen uit het prijzenfonds voor meisjes.

Prijzen
1e prijs € 30
2e prijs € 20
3e prijs € 15
4e prijs € 10
5e prijs € 5
6e prijs € 5

Prijzen meisjes
1e prijs € 30
2e prijs € 20
3e prijs € 15
4e prijs € 10
5e prijs € 5
6e prijs € 5

Het totale prijzenfonds is € 300 euro - dat is inclusief de extra prijzen voor meiden.

Corry Vreeken & ChessQueens Online Jeugd Grand Prix (t/m 18 jaar)
Na drie succesvolle online meisjes Grand Prix toernooien die georganiseerd en mogelijk zijn gemaakt door stichting ChessQueens, willen de ChessQueens een nieuw evenement organiseren. Met dank aan en met steun van stichting Corry Vreeken presenteren de ChessQueens voor jeugd t/m 18 jaar een open toernooi onder de naam Corry Vreeken & ChessQueens Online Jeugd Grand Prix!

Het toernooi zal op zondag beginnen om 15:00 uur. Je mag meespelen als je op 7 maart 18 jaar of jonger bent. Hieronder is een overzicht van het prijzenfonds te vinden. Meisjes kunnen enkel prijzen winnen uit het prijzenfonds voor meisjes.

Prijzen:
1e prijs € 50
2e prijs € 30
3e prijs € 20
4e prijs € 10
5e prijs € 10
6e prijs € 10

Prijzen meisjes:
1e prijs € 50
2e prijs € 30
3e prijs € 20
4e prijs € 10
5e prijs € 10
6e prijs € 10

Het totale prijzenfonds is € 400 - dat is inclusief de extra prijzen voor meiden.