CHESS  QUEENS

 

Warming-up toernooien na zomervakantie

woensdag 9 september 2015
Na de lekkere zonnige zomervakantie gaan de ChessQueens weer aan de slag.
Vier ChessQueens deden op 31 augustus mee in het 8e Kroeg en Loper schaaktoernooi in Leiden. Lisa vormde een team met Peng terwijl Anne ging voor haar vriendin Lisa Hortensius. Bianca deed deze keer met haar lieve vader mee. Het toernooi werd door grootmeesters Smeets en Spoelman gewonnen met een monsterscore: 13,5 uit 14 partijen. Ze hadden in ronde 2 een half punt laten liggen tegen Rob Schoorl en Nick Schilder. Voor meer informatie: Kroeg & Loper in Leiden. De ChessQueens hadden geen prijs gewonnen maar ze hadden wel lekker geoefend en van de mooie dag genoten.

Vervolgens is het Van Dam, Van Dam & Verkade Open Schaakkampioenschap op 5 september in Gouda. Alle ChessQueens kwamen tegelijk niet alleen om mee te doen aan het traditionele toernooi, maar ook om toernooiorganisator Ab Scheel persoonlijk te begroeten. Ab heeft inmiddels het toernooi 11 jaar georganiseerd en dit zal de laatste keer voor hem zijn. We wensen hem heel veel sterkte.
De ChessQueens speelden deze keer veel beter en 3 van hun (Peng 5,5/7, Tea en Lisa 5/7) wonnen een prijs. Het toernooi werd door GM Erwin l′Ami gewonnen. De winnaar scoorde 6/7 en was ongeslagen. Eindstand
Er werd tegelijk ook een Open Jeugdkampioenschap gespeeld en we waren blij om te zien dat de meisjes de gelegenheid kregen om te komen schaken. Ze zijn de schaakprinsessen en de toekomste ChessQueens. Hartelijke dank voor de organisatie.

Hieronder een foto-impressie over deze twee toernooien.

Open Schaakkampioenschap op 5 september in Gouda

Dank voor Tu Tran voor een deel van de foto′s.


Kroeg en Loper schaaktoernooi in Leiden