CHESS  QUEENS

 

ChessQueens bij HSG Open, Van de Griendt wint

maandag 20 juni 2016
Afgelopen weekend deden ChessQueens Anne, Tea en Peng en ChessPrinses Maaike Keetman mee aan het HSG Open in Hilversum. Het was de tweede keer dat de dames door de organisatie waren uitgenodigd. HSG wil daarmee de promotie van het damesschaak doorzetten. De ChessQueens zijn er heel erg blij mee.
Met 4,5 uit 6 werd Peng 6e, een prima resultaat. Anne en Tea haalden een halfje minder en scoorden min of meer op eigen rating. Alle ChessQueens beleefden een goed toernooi en hebben zeer van het HSG open genoten. Maaike deed het wat minder goed dan ze kan. Mogelijk was zij nog vermoeid vanwege haar eindexamens. In de zomer gaat ze veel schaken om weer snel wat te herstellen. Het HSG Open 2016 is verrassend gewonnen door Jan Willem van de Griendt (En Passant). Hij versloeg GM Roeland Pruijssers in de laatste ronde en scoorde een superieure 5 uit 6, evenveel als Hugo ten Hertog, Koen Leenhouts en Thomas Beerdsen. Op grond van weerstandspunten werd Van de Griendt tot toernooiwinnaar uitgeroepen.
De ChessQueens bedanken bij deze nogmaals HSG voor het uitstekende toernooi en de bijzondere aandacht voor het damesschaak.
Van de Griendt - Pruijssers HSG 2016 1-0


Met dank aan de toernooiorganisatie en Stefan Kuipers voor de foto′s.