CHESS  QUEENS

 

ChessQueens bij het OSBO & ASV jubileumfeest

woensdag 29 juni 2016
Afgelopen zaterdag vierden schaakverenigingen OSBO en ASV samen hun 70-jarig en 125-jarig jubileumfeest in een schitterende gebouw: het cultuurcentrum Rozet te Arnhem. Er vonden diverse leuke activiteiten plaats. Behalve simultaan wedstrijden (gegeven door Jan Timman en Thomas Beerdsen), een tweetallen toernooi, lezing door Hans Böhm (over ′De Koning′) werd in de buitenlucht op een groot schaakbord ook nog gespeeld door ChessQueens Zhaoqin Peng en Tea Lanchava tegen de jonge ‘schaakprinsessen’ Yke, Marieke, Lena en Josephine van SMB uit Nijmegen. Partij commentator Jan Rotmans zorgde voor een plezierige sfeer en de meisjes waren super enthousiast. Met de bezetting van het centrum en daarna een sterke koningsaanval wonnen de ChessQueens de eerste partij. In een 2e partij werd tot een andere opzet besloten: Yke, Lena en Tea speelden met wit tegen Marieke, Josephine en Zhaoqin. Deze partij eindigde in een vredige stemming.
De kersverse KNSB-voorzitter Marleen van Amerongen was later ook aanwezig. Zij reikte de prijzen uit aan de toernooiwinnaars en speelde een vriendelijke match tegen Hans Böhm.
De ChessQueens bedanken bij deze nogmaals OSBO en ASV voor de leuke activiteit en de bijzondere aandacht voor het damesschaak.Yke, Lena en Tea - Marieke, Josephine en Peng 1/2Met dank aan André de Groot voor een deel van de leuke foto’s.