CHESS  QUEENS

 

Teamtraining 14 en 15 augustus

vrijdag 19 augustus 2016
Op zondag 14 en maandag 15 augustus kwamen de dames van het team dat gaat strijden op de Olympiade bij elkaar voor een training. Helaas kon Anna-Maja niet aanwezig zijn, maar Peng, Tea, Maaike en Anne verzamelden samen met coach Mykhaylo Oleksienko in het Max Euwe Centrum. We vinden het heel fijn dat we gebruik mochten maken van deze mooie en fijne locatie!

Op beide trainingsdagen begonnen we met een aantal tactische opgaven. Aan de ene kant om op te warmen en aan de andere kant om het rekenen te verbeteren. Hieronder is een opgave te vinden om zelf even te kijken hoe je er tactisch voor staat…


Daarnaast hebben we aan verschillende onderwerpen gewerkt. Zowel strategische onderwerpen zoals het onder druk zetten van je tegenstander en het gebruik maken van initiatief, als over verschillende eindspelen. Tussendoor konden we even bijkomen door te gaan eten en een wandeling te maken. Natuurlijk is er dan meteen tijd om even bij te kletsen, maar alle uren bij elkaar hebben we heel wat trainingsuren gemaakt!

Naast de training hebben alle dames ook verschillende toernooien gespeeld of gaan ze nog spelen. Zo kwamen Tea en Mykhaylo net terug van Vlissingen, is Peng bij het EK als coach, is Maaike bij het EK als speler en gaan Anna-Maja en Anne maandag van start bij het NK. Kortom, de voorbereiding voor de Olympiade is in volle gang!