CHESS  QUEENS

 

Simultaans

zondag 16 oktober 2016
Naast de simultaan van Peng en Tea afgelopen donderdag in Limburg, hebben nog meer simultaans plaats gevonden. Wat eerder in de maand was Anne aanwezig in het Brabantse Vught. Op zondag 2 oktober werd daar het 45-jarige jubileum van De Vughtse Toren gevierd. Er werd geschaakt op een prachtige locatie: het oude gemeentehuis van Vught. In de raadszaal nam Anne het op tegen 30 tegenstanders, waaronder ook 5 jeugdleden. Van tevoren was voorzitter Ton van Roon al even aan het woord op de radio. Een prachtige middag waar nog meer over te lezen valt in het Brabants Dagblad en De Stem.


Eind september waren Tea en Anne aanwezig bij een jaarlijks terugkerende evenement: de denksportdag in Rotterdam. Wederom was het goed georganiseerd met allerlei mogelijkheden voor de bezoekers. Zo gaf Ton Sijbrands een simultaan dammen en Tea een simultaan schaken. Bij Anne kon een nieuwe spelvariant op het schaken uitgeprobeerd worden, namelijk Square4Chess. Een impressie van de dag is te verkrijgen met behulp van de foto′s.
Nog wat eerder in de maand september kon Square4Chess ook uitgeprobeerd worden. In Utrecht werd in de Nationale Sportweek een toernooi gehouden met daarnaast ook een simultaan van Anne. De kinderen konden op een bord van 4 bij 4 proberen om haar dame zo snel mogelijk te vangen. Dat deden ze met verve en met veel plezier! Via een verslag van de schaakbond zijn heel wat foto′s te vinden.


Op dinsdag 20 september werd het 80-jarig bestaan van Schaakclub Steenwijk gevierd. ChessQueen Anne mocht het in de avond opnemen tegen een divers gezelschap. Er werd hard gestreden en Anne moest flink aan het werk! De sfeer bleef erg vriendelijk en iedereen kijkt terug op een geslaagde avond. Via de website van Schaakclub Steenwijk is nog meer over de avond te lezen.