CHESS  QUEENS

 

Spanning in Spijkenisse

zondag 30 oktober 2016
In Spijkenisse mochten Peng, Anne en Anna-Maja het opnemen tegen Rick Lahaye, Mark Timmermans en Ricardo Klepke. Van tevoren werd verwacht dat de mannen en vrouwen redelijk aan elkaar gewaagd zouden zijn en al snel bleek dat inderdaad zo te zijn. De eerste ronde op vrijdagavond eindigde in 1,5-1,5. Aangezien we zwart hadden geloot, begonnen we allemaal met zwart de eerste ronde. Peng wist na een onhandige ruil van Ricardo de druk steeds verder op te voeren en een vrijpion te creeren. Die was niet meer tegen te houden en zo was er een punt voor de dames. Mark deed wat terug door van Anna-Maja te winnen. Hij kreeg na de opening een prima stelling, maar toen werd het alsnog even onduidelijk. Een dubbele aanval werd helaas door Anna-Maja gemist en toen de rook was opgetrokken waren de verbonden vrijpionnen van Mark te sterk. Bij de partij tussen Rick en Anne ging het er niet rustiger aan toe. In de opening offerde Anne drie pionnen voor een stuk en even later besloot Rick hetzelfde te doen. Zo kreeg Rick een plusje, maar uiteindelijk was dat niet genoeg voor de winst.

Op zaterdagochtend was het tijd voor ronde twee en deze keer mochten de dames achter de witte stukken plaats nemen. Tussen Rick en Anna-Maja ontstond een interessante strijd met ongelijke lopers. Anna-Maja besloot dapper om wat materiaal mee te pakken op de damevleugel, maar dat kwam haar koning duur te staan: een punt voor de mannen. De stand werd weer gelijk getrokken door een overwinning van Anne tegen Ricardo. In het Frans had zwart minder ruimte en werd de stelling steeds wat onprettiger. Uiteindelijk was stukverlies en partijverlies niet meer te voorkomen. Mark was ondertussen de opening goed doorgekomen tegen Peng en het evenwicht werd niet echt verbroken. Weer een matchuitslag van 1,5-1,5!

Op zatermiddag was de laatste ronde en dat zou spannend worden met een gelijke stand. Tussen Mark en Anne ontstond met een Siciliaan een spannende partij. Na wat onnauwkeurigheden van beide kanten leek het op remise af te gaan, maar Anne koos niet de handigste weg naar het delen van een punt. Gelukkig voor haar dachten beide spelers dat het toch remise was en werd het punt alsnog gedeeld. Ricardo speelde een prima partij tegen Anna-Maja en hij bereikte een betere stelling. Met weinig tijdnood ging hij echter niet op de goede manier verder en wist Anna-Maja het voordeel naar haar hand te zetten. Als allerlaatste in de zaal bleven Peng en Rick nog over. De tijd tikte steeds verder weg en helaas wist Peng toen geen stand te houden tegen Rick. Daardoor eindigde ook de derde match in 1,5-1,5!

We willen graag de organisatie bedanken voor het regelen van deze match! Het was een gezellig weekend en goed georganiseerd weekend.

In de viewer zijn de partijen na te spelen (behalve de partij tussen Peng en Rick):