Maaike Keetman

Woonplaats:
Heiloo

Geboren:
18 maart 1999, te Heerhugowaard

Hoogtepunten van mijn carrière:

  • Derde plaats op het NK vrouwen (2017)
  • Gedeeld 2e op het EK meisjes t/m 16 (2015)
  • Topscoorder gehele KNSB-competitie seizoen 2014-2015 met 8,5 uit 9
  • Nederlands kampioen bij de meisjes t/m 12 (2011)
  • Diverse keren meisjeskampioen op pupillendagen, ONJK′s, NK snelschaken en NK Rapid (tevens 2 keer algemeen kampioen daar)

 

Mijn beste partij ooit:
Mijn partij tegen Yochanan Afek was een leuke aanvalspartij waar ik erg van genoten heb!

Mijn grootste voorbeelden:
Ik heb alle drie de boeken van Judit Polgar gelezen en vond deze heel erg leuk: ze heeft een erg energieke, actieve speelstijl die mooi is om te zien. Verder is Tal mijn favoriete wereldkampioen. Van de huidige wereldtop is Maxime Vachier-Lagrave mijn voorbeeld.

Mijn sterkste punten:
Ik ben op mijn best in aanvalsstellingen.

Mijn ambities voor de komende jaren:
Ik zou graag IM willen worden, maar dat is voorlopig nog een beetje te hoog gegrepen. Daarom lijkt me voor de komende jaren de 2300 bereiken al een mooi doel. Verder is mijn doel om ooit het NK Vrouwen te winnen.

Wat doe je om sterker te gaan spelen:
Trainen natuurlijk! Ik heb o.a. training van Dimitri Reinderman, maar om beter te gaan spelen moet je als schaker je op alle fronten verbeteren. Daarbij moet ik vooral nog aan strategie en openingskennis werken.

Over mezelf:
Ik kom uit een echt denksportgezin: mijn ouders kennen elkaar via dammen. Mijn oudere broer en zus en ik zijn echter allemaal gaan schaken en zij doen dit ook nog steeds, waardoor we geregeld samen naar toernooien gaan.
Ik studeer economie aan de UvA en daarnaast ben ik werkzaam voor New in Chess.

Mijn hobby′s:
Wij hebben thuis ontzettend veel spelletjes, en ik vind het dan ook leuk om dit te doen (schaken is tenslotte ook een spel!). Verder hou ik van series kijken, lezen, muziek luisteren en lekkere dingen bakken.

Ik ben beschikbaar voor:
Snelschaken, simultaans en eventueel ook trainingen.