Anne bij Euro-Chess in Valkenburg aan de Geul

Anne bij Euro-Chess 2016 in Valkenburg aan de Geul

Op zaterdag 30 april was de start van het evenement Euro-Chess 2016 in Valkenburg aan de Geul. De stichting “Euro-Chess Foundation” (ECF) is opgericht om jongeren uit verschillende landen met elkaar in contact te brengen middels de schaaksport. Onder hen bevinden zich jongeren met en zonder lichamelijke en/of visuele beperkingen. Iedereen gaat de strijd met elkaar aan op het schaakbord! Het is een week waarin vele vriendschappen ontstaan en waar verschillende culturen gedeeld worden.
 



Op zaterdagmiddag hebben Hans Böhm en Anne de jongeren allerlei stellingen voorgeschoteld. Zo moesten ze mat in 2 vinden of een doorbraak. Na het harde werken moest er even bijgetankt worden en daar werd het diner goed voor gebruikt. Iedere avond komt het eten uit een ander land en dat smaakte goed! Na het eten was het tijd voor een simultaan. Er werden een aantal knappe remises behaald en het was een mooie afsluiting van de dag.
 



Na een nachtje rust was op zondagochtend de opening. Bij deze opening kwam de rijke geschiedenis van Euro-Chess aan bod. Het Euro-Chess evenement wordt ieder jaar in een ander land gehouden en met behulp van foto’s kon iedereen een idee krijgen van de verschillende culturen en belevenissen. Het Youth Committee, dat veel doet qua organisatie, stelde zich voor en speelde een korte schaakpartij tegen verschillende genodigden. Met deze schaakpartij was het toernooi officieel geopend!
 



De jongeren kregen eerst nog de kans om op zondagmiddag revanche te nemen of een poging te wagen tegen Hans of tegen Anne, want het was tijd voor een simultaan. Er deden ook een aantal blinde kinderen mee, zoals mooi beschreven staat in het artikel van Henk van Gool in de Limburger. Deze keer kon Anne niet alle tegenstanders genoeg weerstand bieden. Twee jongeren wisten van haar te winnen! Daarnaast werden tegen zowel Hans als Anne ook een aantal remises behaald.

Het was een zeer geslaagd weekend waarin Anne kennis heeft mogen maken met vele jongeren uit verschillende landen en een zeer goede organisatie van een prachtig evenement!
 

Gepubliceerd op: 11-05-16