ChessQueens bij schoolschaken Eindhoven

Het jaarlijkse schaakkampioenschap voor teams van basisscholen in het district Eindhoven vond afgelopen woensdag plaats bij Spilcentrum Reigerlaan. Honderden kinderen uit groepen 1 t/m 8 deden gezellig mee en er woonden ook veel enthousiaste trainers, ouders en vrienden bij.
KNSB voorzitter Marleen van Amerongen, die zelf ook schaakles geeft op basisschool Reigerlaan, gaf tijdens het toernooi een interview aan Omroep Brabant “ Schaken heeft een goed effect op schoolprestaties. Dat hebben verschillende wetenschappelijke rapporten uitgewezen. Daarom investeren scholen meer in schaken"
ChessQueen Peng zorgde voor de eerste zet voor een meisjesteam en gaf ook voortdurend schaaklessen aan kinderen die even klaar met hun partijen waren. Veel talenten o.a. Tommy Grooten, WK deelnemer, daagden Peng uit voor een vluchtpartijtje.
Er waren genoeg ambitieuze deelnemers en uiteindelijk won het team 1 uit basisschool De Startbaan het kampioenschap. Het team was onder leiding van Wendy Huang, winnares van het 1e ChessQueens Meisjestoernooi! Gefeliciteerd!
Het was een drukke en leuke middag!
Hartelijke dank aan René Olthof voor de mooie foto’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gepubliceerd op: 04-03-19